fbpx
Skip to main content

Kommuner med fokus på bofællesskaber

Ud af landets 98 kommuner gør nogen noget særligt for at hjælpe bofællesskaber på vej. Nogle har personer ansat med ansvar for at servicere grupper af borgere, der ønsker at etablere et bofællesskab, mens andre stiller viden og ekspertise til rådighed. Fælles er, at disse kommuner ser det som deres opgave at hjælpe bofællesskaber på vej. Herunder ses en liste over de kommuner, som foreningen Bofællesskab.dk ved gør noget særligt for bofællesskaber.

Skriv gerne til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er fra eller kender en kommune, der bør være med på listen.

Bofællesskab.dk har i september-oktober 2023 gang i en spørgeskemaundersøgelse for kommuner, som man kan udfylde. Linket til spørgeskema er her. Vi ser frem til sammen med kommunerne at skabe et godt miljø for flere og bedre bofællesskaber.

Egedal Kommune

Region Hovedstaden

Egedal Kommune ønsker bæredygtige byer, der matcher borgernes behov. Derfor arbejder vi for en mangfoldig byudvikling til alle aldre, familietyper og ejerformer.

Er du til dele-høns, dele-cykler eller dele-værksted? Så er et bofællesskab måske noget for dig?

Favrskov Kommune

Region Midtjylland

Favrskov Kommune ønsker at fremme et mere varieret boligudbud og en bredere vifte af boligformer - herunder fællesskabsbaserede boligformer, seniorfællesskaber og selvforsynende boligområder.

 

Furesø Kommune

Region hovedstaden

Furesø er en attraktiv grøn bosætningskommune med mange stærke fællesskaber. Herunder bofællesskaber. Men vi har plads til mange flere og inviterer nye bofællesskaber til at komme til Furesø.

Hillerød Kommune

Region Hovedstaden

I Hillerød Kommune ønsker vi flere bofællesskaber
Vil du være med til at starte et bofællesskab op fra bunden, finde et eksisterende bofællesskab eller vide hvilke bofællesskaber der er på vej?

Holbæk Kommune

Region Sjælland

I Holbæk Kommune har vi netop igangsat en større indsats for at øge interessen og udviklingen af fællesskabende boliger og boligområder.
I den forbindelse har vi oprettet en hjemmeside med en tilhørende story map, hvor man som interesseret kan læse nærmere om de arealer, som vi i kommunen finder oplagte til fællesskabende boformer.

Holstebro Kommune

Region Midtjylland

Stadigt flere mennesker drømmer om at flytte i bofællesskab. Drømmen kan næres af forskellige motiver eller livssituationer, men drømmen om bofællesskab vokser i befolkningen. Her på siden finder du starter-kit til jer, der drømmer om bofællesskab.
 

Randers Kommune

Region Midtjylland

I Randers Kommune opleves der en stigende interesse i etablering af bofællesskaber. Tiderne ændrer sig, og det gør vores efterspørgsel efter alternative måde at bo og være sammen på også. Således er antallet af husstande med mere end én familie under taget de sidste 10 år steget med 44%.

Roskilde Kommune

Region Sjælland

Roskilde Kommune er hjem for mange unikke og velfungerende bofællesskaber – store som små, nye som gamle – alle med hver deres særkende. Vi drømmer om stadig flere bofællesskaber, og vi har pladsen.

Skive Kommune

Region Midtjylland

Skive Kommune har visioner om bæredygtig vækst og byudvikling, og vi ønsker at fremme et varieret boligudbud og en bred vifte af boligformer, der matcher borgernes behov. Bæredygtighed handler nemlig ikke kun om energi og cirkulær økonomi, det handler også om det gode liv, hvordan vi bor sammen og hvordan vi trives.
 
 

Slagelse Kommune

Region Sjælland

Drømmer du om at bo sammen med andre? Måske på tværs af generationer, flere familier sammen eller i et kollektiv? Så har vi prøvet at samle nogle af dine muligheder her

Syddjurs Kommune

Region Midtjylland

Syddjurs Kommune vil gerne styrke bosætningen i landdistrikter. Læs mere om personerne bag projektet og deres kontaktoplysninger.
 

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Partnerskaber


Når man er partner, er man mere end blot et bekendskab. Man giver hinanden noget, som begge har stor glæde af. 
Bofællesskab.dk har mange partnere. Fælles for dem er, at alle har en win-win oplevelse. 
Vi søger altid nye partnere, som kan berige vores liv. Hvis du mener, du har en organisation, virksomhed, fællesskab eller har anden partner-potentiale, så skriv til os. Vi er altid med på en snak!