fbpx
Skip to main content

Kommuner med fokus på bofællesskaber

Ud af landets 98 kommuner gør nogen noget særligt for at hjælpe bofællesskaber på vej. Nogle har personer ansat med ansvar for at servicere grupper af borgere, der ønsker at etablere et bofællesskab, mens andre stiller viden og ekspertise til rådighed. Fælles er, at disse kommuner ser det som deres opgave at hjælpe bofællesskaber på vej. Herunder ses en liste over de kommuner, som foreningen Bofællesskab.dk ved gør noget særligt for bofællesskaber.

Skriv gerne til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er fra eller kender en kommune, der bør være med på listen.

Bofællesskab.dk har i september-oktober 2023 gang i en spørgeskemaundersøgelse for kommuner, som man kan udfylde. Linket til spørgeskema er her. Vi ser frem til sammen med kommunerne at skabe et godt miljø for flere og bedre bofællesskaber.

Egedal Kommune

Region Hovedstaden

Egedal Kommune ønsker bæredygtige byer, der matcher borgernes behov. Derfor arbejder vi for en mangfoldig byudvikling til alle aldre, familietyper og ejerformer.

Er du til dele-høns, dele-cykler eller dele-værksted? Så er et bofællesskab måske noget for dig?

Favrskov Kommune

Region Midtjylland

Favrskov Kommune ønsker at fremme et mere varieret boligudbud og en bredere vifte af boligformer - herunder fællesskabsbaserede boligformer, seniorfællesskaber og selvforsynende boligområder.

 

Furesø Kommune

Region hovedstaden

Furesø er en attraktiv grøn bosætningskommune med mange stærke fællesskaber. Herunder bofællesskaber. Men vi har plads til mange flere og inviterer nye bofællesskaber til at komme til Furesø.

Lejre Kommune

Region Sjælland

Lejre Kommune er rig på bofællesskaber, og aktuelt er følgende under udvikling

Randers Kommune

Region Midtjylland

I Randers Kommune opleves der en stigende interesse i etablering af bofællesskaber. Tiderne ændrer sig, og det gør vores efterspørgsel efter alternative måde at bo og være sammen på også. Således er antallet af husstande med mere end én familie under taget de sidste 10 år steget med 44%.

Roskilde Kommune

Region Sjælland

Roskilde Kommune er hjem for mange unikke og velfungerende bofællesskaber – store som små, nye som gamle – alle med hver deres særkende. Vi drømmer om stadig flere bofællesskaber, og vi har pladsen.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Partnerskaber


Når man er partner, er man mere end blot et bekendskab. Man giver hinanden noget, som begge har stor glæde af. 
Bofællesskab.dk har mange partnere. Fælles for dem er, at alle har en win-win oplevelse. 
Vi søger altid nye partnere, som kan berige vores liv. Hvis du mener, du har en organisation, virksomhed, fællesskab eller har anden partner-potentiale, så skriv til os. Vi er altid med på en snak!