fbpx
Skip to main content

Bo i et nabolag

Hvad ville du sige til at bo i en landsby ude på landet som er sammensat af flere nabolag, som hver især er selvstændige bofællesskaber med sit eget særpræg? Nabolagene er samlet i en større fælles forening, som driver de overordnede faciliteter.

Nabolagene er økologiske og bæredygtige, både hvad angår selve byggeriet og driften. De enkelte beboere vælger at bo her, fordi de to af FN’s verdensmål, nummer 7, Bæredygtig Energi og nummer 11, Bæredygtige Byer og Lokalsamfund, er tænkt ind i konceptet. Man ønsker simpelt hen af leve det ud i egen bolig.

Konceptet, som Bærebo bygger bofællesskaber efter, er baseret på to grundlæggende principper. Frihed og fællesskab. Frihed til at vælge sin egen bolig i overensstemmelse med de behov og interesser, man har. Fællesskabet skabes i den frihed og bliver dermed en grundlæggende styrke, som mennesker tiltrækkes af. Trangen til at skabe noget sammen er en grundlæggende præmis.

Konkret har Bærebo en række nabolag i støbeskeen i Årslev på Fyn, cirka 15 km. fra Odense. Skovly hedder projektet, som i første omgang kommer til at indeholde to nabolag, der dog i de kommende år udvides til tolv nabolag. Der bliver etableret et fælles økologisk dyrkningsområde med plads til dyrehold, hestefold og masser af plads.

Hele området og faciliteterne bliver udviklet i samarbejde med de beboere, der ønsker at befolke nabolagene. Der sigtes på at etablere både ejer, andel og lejeboliger, som prismæssigt vil ligge inden for det normale for området.

Læs mere om Bærebo og konceptet her.