fbpx
Skip to main content

Grønne nabofællesskaber

Grønne nabofællesskaber er lokale samfund, der er dedikeret til at fremme bæredygtige levevis og miljøbevidsthed gennem fælles handlinger. Det kan omfatte fælles dyrkning af grøntsager, genbrug, kompostering og udveksling af ressourcer og viden.

Grønne Nabofællesskaber har derfor til formål at skabe en lokal platform for familier og naboer, der på forskellig vis ønsker at leve mere bæredygtigt. Det er den lokale gruppe selv, der sætter dagsorden og vælger, hvordan de vil gøre det.

Det kan for eksempel være i form af en delebilsordning, som de taler om at indføre i Nivå. I Gladsaxe køber mad ind sammen og spiser sammen gør man mange steder. Frederikssund har startet en Repair Cafe og på Ærø er der også en på vej. Middelfart har plantet Miyawaki skov og Jelling, Rødovre og Frederikssund har planer om det samme. Det kan også være deling af planter og frø, rundture i hinandens haver, hvor man kan få inspiration til at få en vildere og mere biodivers have osv…

Vi har været så heldige, at vi har fået ophavsmanden til Grønne Nabofællesskaber,  Bent Mariager, til at være oplægsholder og svare på spørgsmål. Det er i sandhed viden direkte fra kilden :-)

Arrangementsoversigt

Start dato 26-01-2024 15:30
Slut dato 26-01-2024 17:00
Maks pladser
Tilmeldt 1
Pris Gratis
Kategorier FREDAGE MED FÆLLESSKAB